magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Agroinfo

2000/4. - augusztus - szeptember

Együtt a Pécs Expo és a Vinfood

Rövid kihagyás után ismét együtt került megrendezésre június 28. és július 2. között a 1. Pécsi Nemzetközi Vásár a Pécs Expo és a Vinfood Szakkiállítás. Az Expo élelmiszeripari jellegét elsősorban az AMC közösségi standja biztosította a közel 20 kiállító élelmiszeripari vállalkozással, melynek közetlen környezetében csak néhány cég jelent meg önálló bemutatkozóval a pécsi "vásárvárosban." A hagyományosan nyáron megrendezésre kerülő rendezvény kiállítóinak elmaradása egy folyamat része, mely hatása a néhány éve tartó, és következetesen visszacsengő - a szakkiállítások piacának átrendeződésének, az érintett és érdekelt vállalkozások számának csökkenésének, illetve promóciós tevékenységük átszerveződésének.

A Vinfood a Pécs Expon belül betöltött szerepének, és súlyának egyfajta igazolása lehet a vásárral kapcsolatosan a különböző díjakra nevezett termékek száma. Az élelmiszeripari vállalkozások közül a Villányi Borászati Rt. 1997-es évjáratú Cabernet Sauvignon bora az AMC, Pécs Megyei Jogú Város és a Baranya Megyei Közgyűlés különdíját is elnyerte. A Pécs-baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pécsi Vásárigazgatóság is különdíjat szavazott meg az Apróhús Kft. Bólyi Pizza Sonka termékének. A "Hajrá, Hazai!" program különdíját Róth József villányi borász Cabernet Sauvignon bora érdemelte ki.

A kiegészítő rendezvények között megrendezésre került a Borminősítés és Borárverés az FVM AMC támogatásával, "A magyar agrárium aktuális kérdései"-vel foglalkozó konferencia az FVM Földművelésügyi Hivatala szervezésében, a Reklám Szakmai Nap a Magyar Reklámszövetség és a Magyar Áruk Klubja közös szervezésében, valamint a 3. "Hajrá, Hazai!" Országimázs Fórum szintén a MÁK szervezésében.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni