magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Agroinfo

1999/5. - november

Két kiállításon az Agroinfo és a MÁK

A Kalocsai Kiállítás és Vásár október 8 és 10 között került megrendezésre. A Magyar Áruk Klubjával közös standon mutatkozott be az Agroinfo. A háromnapos rendezvényen a Nemes Kft. Vivega ételízesítő terméke (ismertetését előző számunkban olvashatták) kóstolóval egybekötött termékbemutatót tartott.

Az október 15 és 17 közötti Dunaújvárosi Őszi Expon színesebb standdal jelent meg közösen a MÁK és az Agroinfo. Itt is találkozhatott a látogató a Vivegával és a gyermekek részére folyamatos termékkóstoltatást tartott a Cornexi is. A kiállítás első napján a Teleüzlet Szerkesztősége volt a vendég, akik szolgáltatásukat és Gazdasági Magazinjukat mutatták be a látogatóknak. A két kiállításon együttesen közel 5000 látogató kereste fel csak a MÁK bemutatóját.

A kiállítás népszerűségi listáját most is a "Hajrá, Hazai!" program bemutatkozójával tudta vezetni a MÁK. A kezdeményezés a hazai termékek vásárlására, a szolgáltatások igénybevételére, a kultúra, gazdaság és piac, valamint nemzeti értékeink megbecsülésére, szinten tartására és előretörésére buzdít.

A Hajrá, Hazai! program kiötlője és szervezője a pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja Egyesület 1995-ben azzal a céllal alakult, hogy létrehozzanak egy olyan átütő erejű programot, amely a magyar termékek eredetét, annak jó hírnevét és minőségét hangsúlyozza.

Az egyesületet alapító néhány lelkes magánszemély akkor már felismerte, hogy amennyiben a fogyasztók a vásárlásaik során a hazai termékeket, szolgáltatásokat részesítik előnyben, az kedvez a gazdaság fejlesztésének, s hosszú távon kihat a gazdaság fejlődésére - egy jelentős gazdasági spirált indítva be.

A kezdeti sikereknek és az ismertségnek köszönhetően a kezdeményezés 1997-től már nem csak a fogyasztói magatartás megváltoztatását célozta meg, hanem egy sokkal összetettebb kérdés: az országkép, országimázs alakítását is.

A Hajrá, Hazai! program az országkép kedvezőbb alakítása érdekében arra kísérli meg felhívni a figyelmet, hogy a hétköznapi cselekvéseink, a vásárlások és a szolgáltatások igénybevételén túl a viselkedésünk, szokásaink is kihatnak a rólunk kialakult kép alakulására. Természetesen e kép javítását segítheti a hazai turizmus, gasztronómia, a hazai kultúra, az idegenforgalom, valamint minden ebbe a témakörbe sorolható kérdés önálló javulása is.

Az elmúlt négy év alatt közel 45.000 fogyasztóval sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítani termékbemutatókon, kiállításokon és egyéb rendezvényeken, valamint a kommunikációs szervezetek és a média segítségével több mint 300 híranyag jelent meg a Hajrá, Hazai! program szükségességéről, és célkitűzéseiről. A program ma már megtalálható az Interneten is a www.hazai.hu címen.

A Magyar Áruk Klubja részére ez évben első alkalommal nyílt lehetőség az SZJA bevallással az adó 1%-ának a szervezet részére történő felajánlására. Különösebb reklámozás nélkül is számunkra jelentős mértékű - 52.348 Ft - összeg gyűlt össze. A felajánlott összeget célkitűzéseik népszerűsítésére, és a Hajrá, Hazai! programra kívánjuk fordítani.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni