Dunaújvárosi Hírlap 1997.10.14.

Magyar Áruk Klubja: "Hajrá, Hazai!"

A hazai piacvédelmet segíti elő a Magyar Áruk Klubja által szervezett májusban indított akciósorozat, amelynek szlogenje "Hajrá, Hazai!". Október 8-tól az akció információs rendszere az Interneten is elérhető (http://www.hazai.hu címen). A hazai piacvédelem átfogó történetét, a Magyar Áruk Klubja és a "Hajrá, Hazai!" akció bemutatását, statisztikai adatokat és a szolgáltatásaikon belül az úgynevezett levelezőlistát - mely lehetőséget jelent a rendszeres kapcsolattartásra - olvashatják többek között az Interneten az érdeklődők.

A klubnak tagjai lehetnek azok a szervezetek, intézmények, vállalkozások és magánszemélyek, akik a mozgalom céljaival egyetértenek. Segítik fellendíteni egyebek mellett a magyar termékek piaci fogyasztását, kialakítják és ápolják ezeknek a termékeknek a vásárlására vonatkozó kultúráját, javítják a magyar termékek versenyképességét a bel- és külföldi piacokon. Tagjaik termelői és fogyasztói tanácsadást, érdekvédelmet vehetnek igénybe. A klub árubemutatókat, konferenciákat, vásárokat, sajtótájékoztatókat szervez részükre, közel 150 ezer üzleti címet tartalmazó adatbázisukat a rendelkezésükre bocsátja. Partnereik és az érdeklődők díjmentesen megkapják az első piacvédelmi kiadványt, a Vásárlói Magazint.