magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Kisalföld - A család napilapja 1999. január 5.

Összefogást szorgalmaznak - Legyen védett a hazai termék!

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja Egyesület által kezdeményezett "Hajrá, Hazai!" program a hazai országkép kedvezőbb alakítását tűzte ki célul, oly módon, hogy együttműködést kezdeményezett a téma iránt érdeklődő és elkötelezettséget érző valamennyi hazai szakmai és érdekvédelmi szervezettel, gazdasági vállalkozással.

Még az 1998. június 30-án rendezett Országimage-vitafórumon került megerősítésre és elfogadásra a "Hajrá, Hazai!" szlogen mint a program összefoglaló elnevezése. A Magyar Szabadalmi Hivatal 154095-ös számon lajstromozta az elnevezést, mint védjegyet. A lajstromozási eljárás lezárultával és az erről szóló határozat kiállításával most már védett elnevezésként szerepel a program átfogó jelzése, a "Hajrá, Hazai!".

Weinreich László, az Egyesület elnöke és a program szervezője elmondta: A "Hajrá, Hazai!" nem egyszerűen gazdasági törekvés. El kell fogadnunk, hogy az országkép alakítása nemcsak a vállalkozások anyagi helyzetén múlik, annak szerves része a hazai kultúra, az idegenforgalom, az ország "köztisztasági" helyzete, a társadalom viselkedési szokásai is, és még számos nem feltétlenül gazdasági kötöttségekkel járó összetevő.

Éppen ezért kezdeményezésünk valamennyi szakmai és érdekvédelmi tömörüléssel szeretné erősíteni kapcsolatát, beleértve a vállalkozásokat, illetve azok szakszervezeteit. El kell fogadnunk, hogy az európai uniós csatlakozásunk részévé kell hogy váljon a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségessége is. Ehhez minden együttműködni kész szervezetet partnernek tekintünk."

A Magyar Áruk Klubja ismét feladatot vállalt a hazai kultúra támogatásában. A napokban megjelent Balogh Robert: Egy hónap faun című verseskötetének kiadásában volt szerepük támogatóként. A kortárs, fiatal költő verseskötetének érdekessége, hogy a kiadvány mellékletét képezi az a CD, melyen részben a szerző, részben más előadók megszemélyesítésével hangversek formájában hallhatóak az alkotások. A kötet kiadója a Fekete Sas Kiadó (Budapest).

A számítástechnika fejlődésével és az Internet térhódításának köszönhetően a "Hajrá, Hazai!" program részeként is jelenik meg a "Telegram" "interkulturális" magazin. A lap elérési lehetősége: http://telegram.mak.hu, ahol elsősorban olyan kulturális értékeket kívánnak bemutatni, melyekre a program és az olvasó is egyaránt lehet büszke, hiszen ezek mindannyiunk érdemei. Hisznek abban, hogy a napi gondok mellett van igény a kultúrára és a kulturális hírekre. A magazinon keresztül nem az elismert művészeket, a színvonalas rendezvényeket kívánják kiemelten kezelni, hanem a lapon keresztül a kortárs, kezdő művészek éppúgy bemutatkozhatnak, mint egy sikeres közösség vagy vállalkozás. A legfontosabb feladatuknak tartják, hogy megismertessék az olvasót a "kis", helyi kezdeményezések kultúraformáló jelentőségével.

A Magyar Áruk Klubja továbbra is várja a "Hajrá, Hazai!" program iránt érdeklődők jelentkezését a következő címen:

Magyar Áruk Klubja
7633 Pécs, Esztergár L. u. 19.
Telefon: (72) 257-300
Fax: (72) 258-724

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni