magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Kelet-Magyarország 1997.11.04.

Népszerűsíteni kell a hazait
A MÁK akciósorozata a honi áruk és a magyar piac védelme érdekében

Nyíregyháza (KM-GB) - A két éve Pécsett létrejött Magyar Áruk Klubja (MÁK) Egyesület idén májusban "Hajrá, Hazai!" jelmondattal akciósorozatot indított a hazai piacvédelem kialakítása, illetve a vásárlási kultúra megváltoztatása érdekében.

A társadalmi célú tájékoztatási kampány célja az, hogy a hazai termelők, kereskedők és természetesen a vásárlók együttműködésével minél többet tegyen a hazai termékek népszerűségének növelése érdekében. Ahhoz, hogy a célkitűzések minél szélesebb körben váljanak ismertté, társadalmi összefogás szükséges. A hazai piacvédelemben eddig hiányzott egy olyan átütő erejű, a termékek magyar eredetét hangsúlyozó program, mely aktív marketing tevékenységgel segíti a törekvés megvalósulását.

A MÁK célkitűzései között szerepel a magyar árukkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban kialakult érték-(elő)ítélet javítása, a hazai termékek piaci fogyasztásának, keresletének fellendítése, ezekkel kapcsolatban a honi vásárlói tudat kialakítása, ápolása, a magyar áruk versenyképességének javítása bel-, és külpiacokon, áruféleségeink presztízsének visszaállítása. Az egyesület tagokat, hazai gyártókat, forgalmazókat, kereskedelmi cégeket, erkölcsi és anyagi támogatókat gyűjt maga köré, akikkel megvalósíthatja fenti céljait.

A magyar termékek érdekében kezdett akció szükségességét bár számos hazai médium segítette, az Internet térhódításával azonban a MÁK nem hagyhatta figyelmen kívül ezen multimédiás út alkalmazása által megnyíló hatalmas lehetőséget. Most már nyilvánosan elérhető a "Hajrá, Hazai!" akció információs rendszere az Interneten, a http://www.hazai.hu címen.

A számítógépes honlap (home page) megjelenésével a szervezők szeretnék rendszeresen közölni, folyamatosan aktualizálni a kampánnyal kapcsolatos információkat, ismereteket. Induláskor az alábbi információkkal találkozhat a látogató: a hazai piacvédelem átfogó története, a Magyar Áruk Klubja és a "Hajrá, Hazai!" bemutatása, statisztikai adatok, támogatók. Itt találhatók a MÁK célokat népszerűsítő eddigi cikkek, a témában megjelent írások, illetve sajtóközlemények.

E szolgáltatásokon túl levelezőlistát is működtetnek ( E-mail cím: hajra@hazai.hu ), amely egy jó lehetőség a rendszeres kapcsolattartásra az érdeklődőkkel.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni