magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Kelet-Magyarország 1999. január 2.

Előnyt a "Hazai"-nak

Nyíregyháza (KM) - Sikeres évet zárt a pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja által indított Hajrá, Hazai! elnevezésű országimázs program.

Az 1998-as év kiemelt feladata volt a program szükségességének elfogadtatása, valamint a fogyasztók részére történő bemutatása. A kezdeményezés a múlt év során egy tucatnyi kiállításon mutatkozott be, ahol közel húszezer fogyasztó találkozhatott közvetlenül az országimázs alakításának szükségességével. A bemutatók helyszíne: Baja, Budapest, Kalocsa, Kaposvár, Pécs, Szentendre, Szolnok.

A program kiemelkedő tavalyi feladata az Országimázs Vitafórum volt, ahol a gazdasági élet és a kommunikációs szakmai szervezetek képviselői fogalmazták meg véleményeiket az országkép alakításáról, és annak az európai uniós csatlakozás előkészületeiben betöltött szerepéről.

Braun József, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara minőségügyi albizottsága képviseletében kiemelte: "Az EU-csatlakozás küszöbén nagy jelentősége van a vásárlói magatartás pozitív befolyásolásának. Az áruk és szolgáltatások szabad áramlásának megvalósulásakor a hazai gazdaság előnyben részesítésére talán ez lesz a legnagyobb hatású eszköz. Éljünk vele.

A "Hajrá, Hazai! program a fogyasztói magatartás megváltoztatásával párhuzamosan folyamatosan kiáll a hazai kultúra népszerűsítése mellett. Weinreich László egyesületi elnök szerint: "A mindennapos kultúránk részévé válnak a rólunk kialakított vélemények. Mi fogyasztók a viselkedésünkkel, a mindennapos szokásaink változtatásával tehetünk azért, hogy rajtunk keresztül, az ország képének alakulása is kedvezően változzon."

A Magyar Áruk Klubja több alkalommal vállalt szerepet a hazai kortárs művészet népszerűsítésében, s közreműködött a Telegram elnevezésű Interneten megjelenő kulturális lap és az Agroinfo elnevezésű agrár- és élelmiszeripari marketingkiadvány életre hívásában.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni