magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Nyíregyházi Piacz 1998.01.21.

Magyar Áruk Klubja

Hazai termékek a polcokon

Körülbelül húsz - huszonöt éve indult meg az igazi "boutique" -láz kis hazánkban. Akkoriban döbbentünk rá, hogy ami magyar, az eleve nem lehet jó. Bizonyára - akkor! - igazunk volt. Mi, vásárlók, úgy döntöttünk: inkább fizetünk, csak kapjuk meg pénzünkért cserébe, ellenértékként azt a minőséget, amit joggal vártunk. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk: nem minden arany, ami külföldi, hiába is fénylik... Eljött az idő, amikor már nem merünk hasra ütve egyenes vagy fordított következményeket levonni egy-egy termék ára, származási helye és minősége között. Megnézzük, igen alaposan, mire is költjük a pénzünket.

Köztudott, hogy a magyar termékekkel kapcsolatosan a fogyasztók véleménye erősen megoszlik. Vajon a gyártók tesznek-e valamit a magyar termék elismertségének javítása érdekében?

Egy olyan országban, ahol a munkanélküliség csökken, erősödnek a vállalkozások, jut elég pénz arra, hogy az emberek vásárolni tudjanak. Ma már rendkívül jó minőségek a magyar termékek, szinte nem lehet megkülönböztetni őket a külfölditől. (Gondoljunk csak például a mamutcégek termékeire, melyek nagy része hazai vállalkozásokban készül!)

Nagyon sokáig úgy tűnt, hiányzik egy átütő erejű program, mely a magyar termék piaci fogyasztását, illetve keresletét fellendítené. Hiányzik egy, a termékek magyar eredetét hangsúlyozó program, amely aktív marketingtevékenységgel segíti az egyes törekvések megvalósulását - a fogyasztók ösztönzését a magyar termékek vásárlására. E törekvések koordinálását vállalta fel a Magyar Áruk Klubja.

E törekvések - s egyáltalán: a magyar gazdaság fellendítése - szervezett keretek közti koordinálása érdekében jött létre 1995.augusztus 1.-én a Magyar Áruk Klubja Egyesület. Tagjai lehetnek azok a szervezetek és intézmények, vállalkozások és magánszemélyek, akik elfogadják alapszabályunkat, és magukénak érzik a Hajrá, Hazai! mozgalom célkitűzéseit.

(Folytatjuk)

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni