magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

OBSERVER Híradó 1997.07-08. szám

... Mostani számunkban egy piacvédő vállalkozást, a Magyar Áruk Klubját mutatjuk be.

Hajrá, Hazai !

Elgondolkodva eszem a reggelimhez a Milli vaníliás krémtúrót, és közben azon gondolkodom, hogy hát igen, külföldön tudnak krémtúrót és joghurtot csinálni. Kiváló minőség, ízléses csomagolás, és rajta a felirat ? Hajdúböszörményi Sajtüzem. Ja ez magyar termék ? akkor nem is olyan finom ...

Belénk rögződött előítélettel viseltetünk a magyar termékek iránt. A fogyasztók nagy része szívesebben vásárolja a ,Made in külföldi" árukat, ellenállhatatlan csáberővel bírnak a jó hangzású idegen nevek, ami mögött a vásárló valamilyen egészen kiváló minőséget sejt. Ez egyrészt a főleg külföldi tulajdonban lévő multicégek óriási reklámhadjáratainak köszönhető, másrészt annak, hogy eddig nem kapott elegendő propagandát a magyar termék. Nem a termékek, szolgáltatások minőségével volt a baj - az verseng a nyugati áruk színvonalával, és általában olcsóbb is -, hanem , hogy hiányzott egy átütő erejű, egységes propaganda, ami megfelelő támogatással képes a fogyasztók értékítéletét formálni. Ezzel az alapgondolattal alakult meg 1995 augusztusában a Magyar Áruk Klubja (MÁK) egy csapat lelkes és mindenre elszánt magánszemélyből, akik feltették magukban, hogy elismertté teszik a hazai termékeket. Az egyesület céljai között szerepel a magyar árukkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban kialakult érték (elő)ítélet javítása, a magyar termékek piaci fogyasztásának, keresletének fellendítése, a termékek versenyképességének javítása a bel- és külföldi piacokon.

,Hajrá, Hazai !" elnevezésű kampányukkal igyekeznek a médiákon keresztül is minél több gyártót, szolgáltatót és persze fogyasztót elérni.

A program sikeréhez természetesen tagok és támogatók kellenek. Reméljük, egyre többen lesznek azok a vállalkozások és egyének, akik szimpatizálnak az akcióval, ők a 72/257-300-as pécsi telefonszámon kaphatnak részletes tájékoztatást. Az egyesület alapítóinak pedig nem kívánhatunk mást, mint sok sikert és sok kitartást ... Hajrá, MÁK ! (Garai Ágnes)

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni