magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Péntek 1998.03.27.

TEKT, hagyományteremtő szándékkal

A Pécsi Ipari Vásár Vállalkozásszervező és Tanácsadó Kft. szervezésében, ez év március 24-26. között először került megrendezésre, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jelentős támogatásával, szakmai, szervezési együttműködésével és több, a megye gazdaságát meghatározó ipari, kereskedelmi, szolgáltató társaság hatékony támogatásával, a TEKT (Településfejlesztés, Energetika, Környezetvédelem, - technológia, Településüzemeltetés) Szakkiállítás és Konferencia.

A szakkiállítás és konferencia céljának tekintette: a széleskörű tájékoztatást a tematikát érintő, már meglévő környezeti problémákról, ezek felszámolásával kapcsolatos lehetőségekről, megoldásokról, az energiahatékonyság javításáról és nem utolsó sorban a megelőzéssel kapcsolatos intézkedésekről, eredményekről, elképzelésekről, továbbá a fenti célok eléréséhez feltétlenül szükséges támogatási lehetőségekről. Továbbá lehetőséget biztosított a környezetvédelemben, az energetikában, illetve azok hatékony, korszerű felhasználásában érdekelt, valamint a település-fejlesztéssel, a települések korszerű üzemeltetésével összefüggő kérdésekben az állami, a gazdasági, a tudományos és a civil társadalmi szervezeteknek, a települési önkormányzatoknak programjaik, termékeik, szolgáltatásaik bemutatásához, megismertetéséhez.

A szakkiállításon 16 cég (Alterra Kft., Dél-Dunántúli Áramszolgáltató Rt., Dél-Dunántúli Gázszolgáltató Rt., "Gumill" Dél-Dunántúli Gumihasznosító Rt., BIOKOM Kft., Környezetünkért Alapítvány, Magyar Áruk Klubja, Mecseki Bányavagyonhasznosító Rt., MTA MMSZ Kft., ÖKOmontázs Kft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Thermo-BéS Kft., Viesmann Fűtéstechnika Kft., Zöld Híd Energetikai és Környezetvédelmi Tanácsadó Egyesülés, Pécsi Erőmű Rt., Pécsi Ipari Park Rt.) 250 m2 bruttó kiállítási területen mutatkozott be.

A március 25-26-ai konferenciai napokon 16 előadás hangzott el a felsorolt témákban, amelyeket több mint 30 cégtől, közel 100 résztvevő hallgatott meg.

A kiállítás fővédnöke: Dr. Szili Katalin országgyűlési képviselő, a KTM politikai államtitkár asszony. A rendezvény fő támogatója a Pécsi Erőmű Rt. volt. A rendezvényt támogatta: Baranyatej Rt., Biokom Kft., DÉGÁZ Rt., Duna-Dráva Cement és Mészművek Kft., Mohácsi Farostlemezgyártó Rt., OTP Bank Rt. Baranya Megyei Igazgatósága, Pécsi Bőrgyártó és Kereskedelmi Kft., Pécsi Bőrgyár Rt., Pécsi Sörfőzde Rt., Pécsi Tömegközlekedési Rt., Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni