magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Péntek 1999.06.25.

Jubilál a Pécs Expo

Idén immár huszadik alkalommal nyitja meg kapuit a Pécs Expo. Változatlan helyen a Nevelési Központban kerül megrendezésre június 30. és július 4. között a vidék egyik legnagyobb beruházási és fogyasztási cikkeket bemutató nemzetközi vására. Ebben az évben is több száz hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit. Üzleti és szakmai fórumon várják majd az érdeklődőket, mindezeket divatbemutatók, kulturális rendezvények egész sora kíséri.

A Pécs Expo a korábbi évektől eltérően idén nem nyolc, hanem öt napig tart nyitva. Kilenc fő gazdasági ágazat - élelmiszer-, jármű-, építő-, bútor-, ruha-, elektromos-, papír- és kézműipar, valamint a mezőgazdaság - jeles képviselői állítják ki termékeiket. A kézművesek a korábbi évekhez hasonlóan idén is külön sátorban várják az érdeklődőket. A vásáron résztvevő üzletembereknek szakmai programok széles választékát kínálják a szervezők. Többek között a Magyar Áruk Klubja Hajrá, Hazai! címmel országimázs vitanapot rendez. Terítékre kerül a minőség a Minőség 2000. évi kihívása elnevezésű tanácskozáson, de lesz nemzetközi üzletember találkozó és kisvállalkozói fórum is. A legnagyobb érdeklődés várhatóan a beszállítók nemzetközi üzletember-találkozóját övezi majd, amelyben egyebek mellett szó lesz a beszállítói célprogram legújabb eredményeiről, a jármű- és a gépipar beszállítási lehetőségeiről.

- A látogatókat is színes programok egész sora várja - mondja Pacz József, a PIV Kft. irodavezetője. - A Vásárváros újság naponta sorsolást rendez az aznap leadott látogatói kérdőív alapján, de lesz étel és ital termékbemutató, játékos vetélkedő és július 3-án este tűzijáték is. A nehéz gazdasági helyzet és a dél-vidéki háború még mindig rányomja bélyegét a Pécs Expóra. Ennek ellenére több új kiállító is jelentkezett. Egyebek mellett bemutatkozik a Duna-Dráva-Száva Eurorégió minden tagja és kamarája, kiállít Tuzla város és kanton, Eszék város és a zsupánság, Pécs, Barcs és Szekszárd. A Baranyában működő tiszteletbeli konzulátusok is ott lesznek a kiállítók sorában, de érkeznek cégek, vállalkozók Horvátországból, Romániából, Moldáviából, Szlovéniából és Csehországból is. A Pécs Expo ünnepélyes megnyitóját megelőző napon kerül sor a vásár- és különdíjak átadására, a nyitás napján egyebek mellett az "Év üzletembere" díjat nyújtják át ünnepélyes keretek között. - Sz. K.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni