magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

RÁBA (A Győri Vagon- és Gépgyár Rt. lapja) 1997.09.12.

Hajrá, Hazai !

Magyar Áruk Klubja
Nekünk is MÁK-unk van

A történelmi tanulmányainkból tudhatjuk, hogy a hazai piac védelme már Kossuth Lajos idejében is hangsúlyt kapott. A reformországgyűlések politikusai 1844-ben Védegyletet is alapítottak, melynek tagjait arra kötelezték, hogy olyan termékeket, melyeket határainkon belül is gyártottak, nem vásárolhattak külföldről.

A kezdeményezés nem hozta meg a várva várt sikert, ezért aztán Kossuth meg is szüntette a Védegyletet. A hazai termékek védelmében folytatott "harc" azonban - ha más formában is, de- tovább folytatódott. Úgy száz évvel ezelőtt például termékek dobozain, csomagolásán, de még az úgynevezett számolócédulákon is folytattak a mai értelemben vett "reklámkampányt" a magyar árucikkek védelmében.

Az 1960-as években aztán a csomagolásokon feltűnik egy háromszög (kezdetben fekete, később már nemzeti színekben), ami a Kiváló Áruk Fóruma a piacon sokáig egyeduralkodó - védjegye volt.

Manapság is többféle törekvés létezik a magyar termékek védelmére, ám voltak, akik úgy gondolták, igazából nincs olyan átütő erejű, a termékek magyar eredetét hangsúlyozó program, amely a fogyasztókat a hazai termékek vásárlására ösztönözné. Ezért aztán két évvel ezelőtt létrehozták a MÁK-ot, azaz a Magyar Áruk Klubját.

Az egyesület most egy országos szintű, társadalmi célú reklámkampány szervezése mellett döntött. A "Hajrá, Hazai!" elnevezésű piacvédelmi akciósorozat célja, hogy a magyar termelőket, kereskedőket, szolgáltatókat összefogva egységesen lépjen fel a honi ipar védelmében, a fogyasztókat rendszeresen tájékoztatva - a hazai termékek iránti bizalom erősítése és a kereslet növelése érdekében. (B.F.)

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni