magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés menü

Sajtóközlemények archívum
2001
2000
1999
1998
1997

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Sajtóközlemények | Archívum 1998/7.

Sajtóközlemény Pécs, 1998.06.30.

Hajrá, Hazai! Országimázs Vitafórum

A Magyar Áruk Klubja Egyesület 1997. májusában elindított "Hajrá, Hazai!" elnevezésű programjának részeként került megszervezésre az Országimázs Vitafórum.

A magyar gazdaság legújabb változásait követően (privatizáció, tulajdonosi viszonyok átalakulása, geopolitikai helyzet) elérkezett az idő, hogy a Hajrá, Hazai! program az eddigieket meghaladó körben dinamizálódjon.

Weinreich László egyesületi elnök: "A mára mozgalommá szélesedő Hajrá, Hazai! program szellemisége szerint a hazai vállalkozások és a honi gazdaság helyzetén csak egy egységes összefogásra építő programmal tudunk változtatni. A mai vitafórum résztvevőivel közreműködve kidolgozható a program széleskörű bevezetéséhez szükséges feltételrendszer, valamint a képviselt kamarai és szakmai szervezetek nyilatkozatai alapján megggyőződésem, hogy a kellő anyagi és erkölcsi bázis a program bevezetéséhez rendelkezésre áll. A Hajrá, Hazai! program ma jelentős lépést tett meg a hazai országimázs kialakításában és befolyásolásában. Ezt igazolja az a törekvés és szándék, hogy egy fórumon sikerült megszólítani a gazdaság és a kommunikációs szakma képviselőit is."

Az elkövetkező időszak feladata, hogy a Hajrá, Hazai! program jelrendszere - logo - kiegészüljön egy jelöléssel, mely bel-és külföldön egyaránt szolgálhat az eredet jelzésére és egyidejűleg Magyarország azonosítására. A termékeken, szolgáltatásokon viselt jelölés így szolgálhatja az országimázs javításának érdekét.

vissza   lap tetejére   1.   2.   3.   4.   5.   6.   7.   8.   9.   10.   11.