magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Tolna Megyei Kamara 1998. október

A Hajrá, Hazai! elismerése hazai termékeknek
A díjazottak között egy decsi vállalkozó

A Hajrá, Hazai! program - melyet a pécsi Magyar Áruk Klubja Egyesület szervez - első alkalommal adott elismerést, olyan vállalkozásoknak, akik aktívan közreműködnek tevékenységükkel a minőség, a megfelelő háttérszolgáltatás és a kifogástalan üzleti magatartás tanúsításával, a termékeiken keresztül a kedvező imázs kialakításában. Az elismerések Baján a 14. Őszi Termékbemutatón kerültek átadásra.

A díjazottak:

Kokos László vállalkozó (Decs) - "Kosfék" fékhenger termékcsalád minőségéért és a vállalkozás üzleti sikereiért.

Bácska Agráripari Rt. (Baja) FitoHorm termékcsalád - az elismerést kapta a termékcsalád minőségéért, a termékfejlesztésért és a vállalkozás üzleti magatartásáért.

Bodi-Bútor (Székesfehérvár) kárpitozott bútorok termékcsalád - a termékcsalád minőségéért, a vállalkozás üzleti magatartásáért.

Weinreich László, a pécsi Magyar Áruk Klubja Egyesület és a Hajrá, Hazai! program elnöke elmondta: "Az elismerés e formája "csak" erkölcsi elismerés. A vállalkozásokat biztosítja arról, hogy a Hajrá, Hazai! program a termékek minőségén túl figyeli azt a vállalkozói magatartást is, amit az egyes termékek, szolgáltatások eladásával együtt, mint háttérszolgáltatást nyújtanak a vállalkozások. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai gazdaság számára a belső piac, a hazai vásárló előnyt jelentsen, a hazai vállalkozások, illetve termékeik megerősödésével kialakul az a kedvező kép a "hazai termékekről", mely végső soron része lehet hazánk országképének az országimázsnak a megteremtésében. A Hajrá, Hazai! program az elismerések kiadásával is szeretné felhívni a figyelmet egy spontán szerveződő összefogás szükségességére, melyben a gazdaság valamennyi szereplője - termelő, kereskedő, fogyasztó és a szakmai szervezetek is - aktívan közreműködhetnek."

Kos-Fék Fékhengerüzem - Decs

A fékhengerüzemet 1969-ben Kokos Tibor alapította. Járműalkatrész-gyártással az üzem már a kezdeti idők óta foglalkozik. A családi vállalkozást ma az alapító fia, Kokos László vezeti, de szintén a vállalkozásban tevékenykedik ifjabb Kokos László is. Már a kezdeti években az IKARUS autóbuszokhoz és a PANNONIA motorkerékpárokhoz készített alkatrészeket az üzem. A mai profil 1988-ban alakult ki, azóta gyárt a vállalkozás kuplunghengereket, valamint indult meg a fékhengerek fejlesztése is. A termékválaszték és az üzem is folyamatosan fejlődik, bővül. A termékekre jellemző a megbízható tervezési, fejlesztési munka, valamint a rendszeres minőség-ellenőrzés. A termékek a TÜV-Hannover KTI Kft., valamint az Autóipari Kutató és Fejlesztő Intézet minőségi bizonyítványaival rendelkezik. A Kos-Fék Fékhengerüzem termékei között Dacia-, Fiat-, Lada-, Polski Fiat-, Skoda-, Trabant-, Wartburg- és Zastava-Yugo-alkatrészek is megtalálhatóak. A termékskála alapján a Decsen gyártott alkatrészek ma már megtalálhatóak a hazai piacon túl Németország, Románia, Ukrajna, Csehország, Szlovákia és Horvátország üzleteiben. A vállalkozás 1997-ben a Szabadkai Nemzetközi Kiállításon díjat nyert. A Hajrá, Hazai! program elismerését 1998. szeptember 25-én, a bajai 14. őszi termékbemutatón kapta a "fékhengerek minőségéért és üzleti sikereiért" indoklással. - Az elismerés kiadásának indoklása között szerepelt az az érdem, mellyel a termékek minőségén keresztül a vállalkozás hozzájárult a hazai termékekkel kapcsolatos előítélet kedvező formálásához.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni