magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Dunántúli Napló 1998. november 25.

Szabadalmi lajstromon a Hajrá, Hazai!
Levédték a Baranyából indult országprogramot

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja által kezdeményezett Hajrá, Hazai! program a magyar országkép kedvezőbb alakítását tűzte ki célul. Ennek érdekében együttműködést kezdeményezett a téma iránt érdeklődő, és elkötelezettséget vállaló valamennyi hazai szakmai és érdekvédelmi szervezettel, gazdasági vállalkozással.

A Hajrá, Hazai! szlogent még a nyár folyamán rendezett Országimázs-Vitafórum keretében erősítették meg és fogadták el országosan a programban részt vállaló szervezetek, vállalkozások. A már nemcsak a magyar áru, magyar munkahely összefonódását előtérbe helyező elnevezést ezt követően a Magyar Szabadalmi Hivatal 154095-ös számon lajstromozta, mint védjegyet. Ilyen módon az eljárás lezárulásával, és az erről szóló határozat kiállításával már hivatalosan is védett elnevezésként szerepel a program átfogó jelzése, a Hajrá, Hazai!.

- Programunk nem egyszerűen csak gazdasági törekvés - mondta a friss eredménnyel kapcsolatosan Weinreich László (képünkön), a Magyar Áruk Klubjának pécsi vezetője. - Nagyon fontos elfogadnunk, hogy a kedvező országkép kialakítása nemcsak a vállalkozások anyagi helyzetén múlik, annak szerves része a hazai kultúra, idegenforgalom, az ország köztisztasági állapota, és még számos összetevő. Éppen ezért kezdeményezésünk valamennyi szakmai és érdekvédelmi tömörüléssel, az elveket elfogadó vállalkozásokkal is erősíteni kívánja kapcsolatát. Nem utolsósorban azért, mert a gyors ütemben szélesedő program nagyon fontos része lehet európai uniós csatlakozási törekvéseinknek is. Kaszás E.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni