magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Dunántúli Napló 1999. 06. 30.

Jubileum és döntés az új helyszínről

A Pécs Expo tartja vezető szerepét a régióban

A jövő évezred kereskedelmi vásárainak, gazdasági rendezvényeinek minőségét meghatározó döntésről számoltak be tegnap a jubileumi 20. Pécsi Nemzetközi Vásár mai nyitását megelőző sajtótájékoztatón. Az immár három évtizedes vásári hagyományokat 2000 után új helyszínen, a vásártéren és környezetében ápolják majd a megyeszékhelyen.

Kerényi János alpolgármester jelentette be azt a sokak által várt hírt, hogy az önkormányzat gazdasági bizottsága döntött a helyszínt illetően. Mint hangsúlyozta, a határozat azt jelenti, hogy már idén megindulhatnak a létesítmény tervezési munkálatai, a megvalósításhoz szükséges anyagiak megteremtése és a szükséges szervezeti forma kialakítása nemzetközi és hazai pályázati forrásokból.

Ugyancsak örömteli hír, hogy a kedvezőtlen előjelek ellenére - a Gazdasági Minisztérium idén nem támogatta a kiállítók részvételét - nem csökkent sem a résztvevők száma, sem pedig a vásárt kísérő szakmai rendezvények rangja. Az Apáczai Nevelési Központban ma nyíló gazdasági rendezvényre több mint 300 kiállító hozza el termékeit. A vásár nemzetköziségét a Duna-Dráva-Száva interregionális együttműködés keretében erős délszláv jelenlét, valamint román, moldáv, német és pakisztáni érdeklődés biztosítja. Ezt a palettát színesíti, hogy az expón bemutatkozik a megye hat - osztrák, francia, török, angol, német és olasz - tiszteletbeli, és Horvátország konzulátusa is. Mindezek ismeretében nem meglepő dr. Kékes Ferenc közgyűlési elnök, dr. Toller László polgármester és a kamarai vezetők egybehangzó kijelentése, hogy a Pécs Expo tartja és tovább erősítheti vezető vásári szerepét a régió gazdaságában.

- Kapcsolódva az aktuális gazdasági folyamatokhoz, idei vásárunkon megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a hazai beszállítói program felé, amely nemcsak a kiállítókban, hanem a témában rendezett pénteki üzletember-találkozóban is megmutatkozik - tájékoztatott az újdonságokról Markos György, a rendező PIV Kft. igazgatója. - A kiállítókat és a látogatókat egyaránt érintő változás, hogy a korábbi vásároknál rövidebb, öt napos az idei Pécs Expo. Az érdeklődők ezúttal hiába keresik a korábban a pécsi ipari vásárok keretében rendezett VINTOUR borászati és idegenforgalmi szakkiállítást, ezek a témák önálló vásárokon jelentkeznek majd a jövőben.

Ami a kiállítók ágazati megoszlását illeti, legtöbben az élelmiszeripari-mezőgazdasági, illetve a szolgáltatói szektorból érkeztek. Területi megoszlás szerint továbbra is erős (67%) a baranyai cégek részvétele, de az ország valamennyi régiója képviselteti magát kiállítóval.

A már említett beszállítói konferencián kívül minőségügyi fórum, nemzetközi üzletember-találkozók nyújtanak tartalmas szakmai programot a vásáron. Hagyományosan gazdag a közönségnek szánt kínálat, nyereménysorsolások, divatbemutatók, élelmiszerkóstolók, játékos vetélkedők, zenés műsorok várják a látogatókat.

A vásár ma 10 órakor nyílik, első három napján 10-19, szombaton 10-20, vasárnap 10- 18 óráig tart nyitva. Vidékieknek a MÁV 50%-os kedvezményt biztosít. A felnőtt belépő 250, az ifjúsági és nyugdíjas jegy 100, a családi tikett (két felnőtt, két 14 év alatti gyerek) 500 forintba kerül. - Kaszás E.

Díjazott kiállítók és termékek (keretes cikk)

A jubileumi, 20. pécsi vásáron Vásárdíjat kapott a Délhús Rt. borjúmájasa, a Székely és Társa Kiadó "Pécs és Baranya exkluzív atlasza ortofotóval". Ez utóbbi kiadvány a Baranya Megyei Közgyűlés különdíját is megkapta. A Vásárigazgatóság különdíját a Bien-Haus Hungária Kft. könnyűszerkezetes családi háza, a zsűri különdíját a NAFA bejárati ajtója, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a Drávanet Kft. Internet és kábel-tv programja, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara különdíját a Szalafa Asztalosipari Kft. belső ajtója, a Magyar Áruk Klubja különdíját a Délhús Rt. gyorsérlelésű vastagkolbásza, Pécs Város különdíját a Délhús Rt. Füstölt főtt pulykamell sonkája, a Baranya Megyei Iparszövetség különdíját a VIDOPE Kft. zártermékei, a Baranya Megyei Kézműves Kamara különdíját Balla László elektronikus kapuja érdemelte ki.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni