magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Kelet 1997.10.07.

Hajrá a hazaiért

A magyar termékekkel kapcsolatosan a fogyasztók véleménye erősen megoszlik. Egy olyan országban, ahol a munkanélküliség csökken, erősödnek a vállalkozások, elég pénz jut arra, hogy az emberek vásárolni tudjanak. Ma már rendkívül jó minőségűek a magyar termékek, egyiket-másikat szinte nem lehet megkülönböztetni a külfölditől.

A Magyar Áruk Klubja szerint hiányzik egy átütő erejű program, amely a magyar termékek fogyasztását, illetve keresletét erősítené.A hazai piac védelme nem újkeletű. Már a reformországgyűlések politikusai Kossuth Lajos igazgatása alatt, védegyletet alapítottak, ahol a tagok a hazai termékek vásárlására kötelezték el magukat. Sajnos konkrét program híján a nagy lelkesedés alábbhagyott, s Kossuth megszüntette a társaságot.

Ma már a hazai piac védelmében több törekvés is létezik, de még mindig hiányzik egy átfogó program, amely aktív marketingtevékenységgel segítené az egyes törekvések megvalósulását és a fogyasztók ösztönzését a magyar termékek vásárlására.

E törekvések szervezett keretek közötti koordinálása érdekében jött létre két évvel ezelőtt a Magyar Áruk Klubja Egyesület (MÁK). Tagokat, hazai gyártókat, forgalmazókat, kereskedelmi cégeket, erkölcsi és anyagi támogatókat gyűjtnek maguk köré, akikkel megvalósíthatják a célt. Eszerint javítani szeretnék a magyar árukkal és szolgáltatásokkal szemben kialakult megítélést, fellendíteni kívánják a magyar termékek piaci fogyasztását, keresletét, a magyar áruk versenyképességét. Ennek érdekében országos kommunikációs kampányt szerveznek. Termelői és fogyasztói tanácsadást szerveznek, árubemutatókat, konferenciákat, bonyolítanak le, és saját tájékoztató rendszert alakítanak ki az Interneten.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni