magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Vásárváros 1999

Még nagyobb részvételt!

A Pécsi Ipari Vásár, Vállalkozásszervező és Tanácsadó (PIV) Kft. a feladatát akkor végzi jól, ha saját eszközeivel járul hozzá tulajdonosai, vagyis a Pécs Megyei Jogú Város, valamint a Baranya Megyei Közgyűlés törekvéseinek megvalósításához, és teszi mindezt sokéves tradíciókra építve, mégis az állandóan változó környezethez alkalmazkodva, újra és újra korszerűsödve. Még ma is a legnagyobb gazdasági rendezvény a régiónak a Pécs Expo, ezért alkalmas kell, hogy legyen a térség gazdaságának bemutatására, az ideérkező hazai és külföldi kiállítók fogadására, részükre szakmai és üzleti találkozók szervezésére.

Az Európai Unióhoz való csatlakozásig csak úgy tudja betölteni egy valódi, régiót bemutató, nemzetközi vásárváros funkcióját, ha két fontos ponton sikerül előrelépni. Az egyik, hogy saját helyet kapjon a vásár és így elkezdődhessen a végleges kiállítási infrastruktúra kialakítása. Mindehhez a város döntésére van szükség - a folyamat bíztatóan felgyorsult. A másik kritikus pont az, hogy mekkora a helyi cégek szerepvállalása, milyen arányú a megjelenése a vásáron. Ahhoz ugyanis, hogy a város a jövőben is regionális vásárközpont lehessen, a megye hagyományos és új gazdasági cégeinek még jobban magukénak kell érezniük a Pécs Expót, fokozottabban kell reprezentálniuk termékeikkel a helyi gazdaságot, ezzel is vonzóvá téve a régiót a reménybeli további befektetők előtt is. Mert az idelátogatók csak úgy kaphatnának tényleg teljes, valóságos képet a régió gazdaságáról, ha látják, mi minden készül, születik a Dél-Dunántúlon. Az Expóra meghívtuk a Duna-Dráva-Száva Eurorégióban velünk együttműködő Tuzlát és Tuzla kantont, valamint Eszéket és az Eszéki Zsupánságot is, de részt vesz kiállítóként a két terület kamarája, valamint a Baranyában működő konzulátusok is bemutatkoznak.

A Pécs Expo 20. Pécsi Nemzetközi Vásár szakmai rendezvényeit, üzleti találkozóit és közönségrendezvényeit társrendezőként együttműködő partnereinkkel - mint amilyen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - közösen szerveztük. Hogy csak némelyiket emeljem ki: több nemzetközi üzletember-találkozó, cseh-nap, beszállítói illetve minőségfórum várja az érdeklődőket, de a Hajrá, Hazai! mozgalom keretében a Pécs Expo ad otthont a második Országimázs vitafórumnak ugyanúgy, mint a PÉTÁV cégprezentációjának vagy a Magyar Reklámszövetség és a Magyar Áruk Klubja közös rendezvényének is.

Mi, a Pécs Expo rendezői esőmentes vásárt kívánunk kiállítóinknak és látogatóinknak, valamint azt, hogy eredeti céljainak megfelelően mindenki találja meg azt, amiért a Pécs Expóra jött: sikeres üzletet, kitekintést a nemzetközi gazdasági viszonyokra, rálátást a régió gazdaságára, a gyakorlatban is hasznosítható ismereteket és nem utolsó sorban kikapcsolódást és jó szórakozást mindenkinek!

Markos György

Vásárigazgató, a PIV Kft. ügyvezető igazgatója

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni