magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Harmónia

2003. március - áprilisi száma

Magyar termék, avagy Hajrá, Hazai!


Márciusi számunkban új rovatot indítunk Magyar Termékek avagy "Hajrá, Hazai!" címmel.

Ennek keretében az év folyamán több hazai gyártót, forgalmazót, szolgáltatót szeretnénk bemutatni olvasóinknak, hogy ezzel is felhívjuk figyelmüket a jó minőségű színvonalas magyar termékekre illetve szolgáltatásokra és arra, hogy ez a program figyelemreméltó és követendő is egyben. Több számon keresztül részletesen fogjuk megismertetni Önöket olyan cégekkel, akik ebben a programban látják az esélyt a magyar gazdaság fellendítésére, úgy érzik termékeik versenyképesek és megállják helyüket a nemzetközi piacokon is - tehát joggal tartanak igényt a hazai vásárlók elismerésére, megbecsülésére. Első alkalommal egy bútorgyártó és egy kapugyártó céget mutatunk be Önöknek. Amennyiben a témákkal kapcsolatban több információhoz szeretnének jutni, keressék közvetlenül a gyártókat.

Az elmúlt években indult hazánkban az a nagyszerű kezdeményezés, amely célul tűzte ki a magyar gazdaság fellendítését, de annak is ez speciális módját. A Magyar Áruk Klubja Egyesület (MÁK) 1997-ben indította programját, melyben a hazai termékekre, szolgáltatásokra és azok fogyasztásával elérhető nemzetgazdasági értékekre hívja fel a figyelmünket. Egy másik kezdeményezés az egységes "ÖKO" védjegy kialakításával a külföldi kereslet növekedését illetve a vásárlók bizalmának erősítését szeretné elérni.

A MÁK azon egyszerű felismerésből indította a "HAJRÁ HAZAI!" mozgalmat, hogy ha a fogyasztó a magyar termékek vásárlását részesíti előnyben, az kihat a minőség és a küllem javulására, valamint hosszútávon a munkahely teremtésre (sic!) is.

Miért ne vásárolnánk tehát hazai termékeket, ha a minőségük nem rosszabb a külföldiekénél és az árak sok esetben kedvezőbbek. Érdemes elgondolkodni azon, hogy ilyen módon mi is sokat tehetünk azért, hogy ne szűnjenek meg munkahelyek, csökkenjen a munkanélküliség, erősödjön a gazdaság, ezáltal emelkedjen az életszínvonalunk és több pénz jusson a különböző non-profit ágazatok fejlesztésére (iskolák, kórházak stb)

Ezeket a termékeket ma már különböző logókkal látják el, amik segítik a vásárlókat a tájékozódásban. Ilyen például a Kiváló Magyar Élelmiszer jelölés, de számos kistermelő is alkalmazza a "magyar termék" megjelölést terméke csomagolásán. További vásárlásaink során érdemes figyelni ezeket a jelzéseket.

Lapunk most induló rovatával mi is szeretnénk hozzájárulni e kezdeményezés sikeréhez, természetesen főleg lakberendezéshez és házépítéshez kapcsolódó témákkal. Megismertetjük Olvasóinkat olyan hazai gyártókkal, forgalmazókkal és szolgáltatókkal, akikre méltán lehetünk büszkék, akik jó minőségű, versenyképes termékekkel látják el a hazai vásárlókat és magas színvonalú igényes szolgáltatást nyújtanak. Amennyiben úgy gondolják, hogy ez a program érdemes a támogatásra,
FIGYELJÉK A JELZÉSEKET, ÉS EZENTÚL VÁSÁROLJANAK ÖNÖK IS HAZAIT!

Karádi Gabriella
http://vnet.hu/harmonia

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni