magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Hetedhéthatár - 2001.július 13.

Itthon vagyunk!

A Magyar Áruk Klubja "Hajrá, Hazai!" programja kiállítóként vett részt 2001. június 27. és július 1. között a Pécs Expón, melynek ismét az Apáczai Csere János Nevelési Központ adott otthont. A nagy számú érdeklődő az öt nap alatt megismerkedhetett a kezdeményezés céljaival, múltjával, jelenével. Megtekinthették a régmúlt és napjaink jegyében kiállított hazai gasztronómiai-, kulturális-, sport- és tudományos tárgyakat, ereklyéket. Látható volt például a Puskás Öcsi nevével fémjelzett Aranycsapat aláírása, Martinek János meze, Fábián László szöuli cipője, ugyanígy a Székely és Társa Kiadó gondozásában megjelent Ortofotó atlasz és a Franck kávétól egészen a Dr. Oetker befőzőporig a fűszerek és borok gazdag tárháza. Az egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervezett kísérőrendezvényeket. Ezúttal Reklám Szakmai Napot a Magyar Reklámszövetséggel közösen június 28-án, valamint "Itthon vagyunk!" címmel a helyi idegenforgalmi lehetőségekről és kilátásokról előadásokat a Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság társrendezésében június 29-én. Mindkét rendezvény nagy érdeklődésre tartott számot, melyeken a látogatók tartalmas és hasznos előadásokat hallhattak.

A Reklám Szakmai Nap központi témája a marketingkommunikáció volt, de szemiotikáról, internetes reklámról, sőt a hazai termékek megkülönböztetését szolgáló jelzésekről is hangzottak el beszámolók. Az előadók közé tartozott többek között: Talpassy Zsombor, a Magyar Reklámszövetség alelnöke, Weinreich László a MÁK Egyesület elnöke, Novák Péter, az MRSZ Internet Tagozat vezetője, Kollár Csaba kommunikációs tanácsadó, továbbá Kövesdi Gyula reklámszakértő. A rendezvényt Nagy Péter, az MRSZ főtitkára nyitotta meg.

Az "Itthon vagyunk!" rendezvény a helyi idegenforgalomi szolgáltatások, a baranyai népi ételek, a gulyásmarketing, a borászat és a bormarketing témákat foglalta magába. Mindez Endrédi Melinda társrendező, Weinreich László, a NIOK Pécsi Termelő Iskola képviseletében Szőke Attiláné és Péter Piroska, a Mohács-Bóly Fehérborút Egyesülettől Hárs József, Bóly város polgármestere, Alackerné Vincze Katalin menedzser asszony és Környei Béla előadásában volt hallható. Az esemény igazi látványosságot vonultatott fel egy eredeti sokac étel, a köcsögbab szabadtéri főzésével és elfogyasztásával. Az izzó parázsban elhelyezett köcsögökben fortyogó bab messziről csábította illatával az érdeklődőket és kóstolni vágyókat, s a vendégek elismerésüket fejezték ki a szervezőknek és a szakácsoknak a jó hangulatú nap zárásaként. -Tóth Fekete Róbert-

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni