magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Hitvallás

1999. július

Sajtóközlemény

Pécs, 1999. július 30.

4 éves a Magyar Áruk Klubja

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja Egyesület 1995. augusztus 1-én alakult azzal a céllal, hogy létrehozzon egy átütő erejű, a termékek magyar eredetét, annak jó minőségét hangsúlyozó programot. Az Egyesület 1997 májusában "Hajrá, Hazai!" elnevezéssel piacvédelmi akciósorozatot indított a magyar áruk keresletének, presztízsének, versenyképességének javítása érdekében. Az azóta mozgalommá szélesedett "Hajrá, Hazai!" szellemisége szerint a hazai vállalkozások és a honi gazdaság helyzetén csak egységes összefogásra építő programmal tudunk változtatni.

Tekintettel arra, hogy a Magyarországon előállított termékek export esetén külföldön értékesülnek, külföldön öregbítik hazánk hírnevét, javítják vagy rongálják hazánk imázsát, ezért a "Hajrá, Hazai!" programkezdeményezés nem pusztán piacvédelmi és piacélénkítő mozgalmi kérdés, de jelentős mértékben összekapcsolható az országimázs ügyével és szakmailag oly régóta vitatott kérdéskörével is.

A hazai fogyasztó ma a magyar terméket általában indokolatlanul alacsonyabb minőségűnek ítéli, mint azok tényleges kvalitásai. Ugyanakkor hiányolja a hazai termékeket az üzletekből, számos külföldi márka láttán információk hiányában úgy véli, hogy magyar termékek nincsenek is. A "Hajrá, Hazai!" program lényege pont ennek a tájékoztatási folyamatnak az elősegítése, koordinálása.

Weinreich László egyesületi elnök: "A Magyar Áruk Klubja és a "Hajrá, Hazai!" program már elnevezésében is egyfajta tájékoztató, figyelemfelkeltő kezdeményezésként indult. Eddigi működésünkkel közel 40 000 fogyasztóval sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítani különböző vásárokon, kiállításokon, míg a négy év alatt megjelent több, mint 300 publikációnk segítségével rendszeresen tájékoztatást adunk a fogyasztóknak a hazai termékek előnyben részesítésében rejlő gazdaságélénkítő hatásokról. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az idegenforgalomban, a kulturális értékekben rejlő országimázst javító lehetőségekről sem."

További információ kérhető Weinreich Lászlótól - tel: 72/257-300, 30/9596-380

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni