magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Kis Újság - 2001. július 6.

Idegenforgalmi nap Dél-Dunántúlon

Itthon vagyunk címmel szakmai napot rendezett a közelmúltban Pécsett a helyi idegenforgalmi lehetőségekről és kilátásokról a Magyar Áruk Egyesülete és a Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság.

Dél-Dunántúl gazdasága az utóbbi években nagymértékben visszaesett, és a kitörési pontot három megye - Baranya, Somogy, Tolna - elsősorban az idegenforgalomban látja el. A térség idegenforgalmi lehetőségei közül kiemelkedő szerepe lehet a falusi, a bor-, az öko-, a gyógy- és a lovas turizmusnak. A három megye természeti adottságai egyedülállóak - persze nem vetekedhetnek a fővárossal és a Balatonnal -, ám a marketingigazgatóság elképzelései szerint az ott nyaraló turistákat érdemes lenne egy-két napra a Dél-Dunántúlra is elcsalogatni.

A Dél-Dunántúlon elkezdődött a kastélyok, kúriák, udvarházak felújításának programja, ezek az építészetileg szép, hasznosításra alkalmas épületek sokat lendíthetnének az idegenforgalmon. Jelentős szerepe lehet a térségben már meglévő, jó gyógyhatású fürdőknek is. Ilyen található például Harkányban, Szigetváron, Igalon, Magyarhertelenden.

A szakemberek sokat várnak a falusi turizmus fellendülésétől is. Pécsett például, a Termelő Iskolában olyan szakembereket képeznek, akik ennek a turisztikai formának az értőivé válnak. A többi között megismertetik őket a vendéglátás alapvető szabályaival, és megtanítják a fiatalabb gazdáknak a térség hagyományos népi ételeinek, például a köcsögbabnak az elkészítését is. (aranyi)

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni