magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Dunántúli Napló 1998. június 27.

Kiállítók az ország minden részéből érkeztek
Pécs Expo: alakul a régiós szerep

Ma tizenkilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a Pécs Expo. A szokásos helyen, a Nevelési Központ területén most 300 kiállító kínálja termékeit, 8 külföldi országból is bemutatkoznak cégek. Vásár a vásárban: most is megrendezik a borok bemutatóját, valamint a borászattal kapcsolatos turisztikai szakkiállítást, a Vintourt.

A kiállítók most az ország egész területéről érkeztek, ám vannak olyan térségek, amelyekből az elmúlt évhez képest kevesebb cég szándékozott megjelenni. Ilyen például az északkeleti országrész, ahonnan közel egyharmaddal kevesebben érkeztek 1997-hez képest. Ennek valószínű az az oka - mondta tegnap a díjátadási és egyben tájékoztatási vásárnyitón Markos György (képünkön) vásárigazgató, hogy az ottani cégek inkább a kelet-európai országokban akarják értékesíteni termékeiket, s emiatt az azon a vidéken megrendezett vásárokat részesítik előnyben.

A mostani 300 kiállító közül 61 százalék a baranyai vállalkozás (ebből 48 százalék pécsi), s örvendetes az a tény is, hogy az elmúlt évhez képest 3 százalékról 6,6 százalékra növekedett a szomszédos két megyéből érkezett kiállítók száma. Ez azt bizonyítja, hogy alakul a régiós vásári szerep, hiszen az elkövetkező években a Pécs Expo szeretné betölteni a déli megyék vállalkozásainak legjelentősebb bemutatkozási lehetőségét.

Ehhez viszont az is szükségeltetik, hogy mielőbb megoldódjon a vásár végleges elhelyezése. Erre már vannak elképzelések, sőt Páva Zsolt polgármester azt is bejelentette, hogy a területet már megtalálták, csak a tulajdoni kérdések tisztázása, meg az infrastruktúra nem kis pénzbe kerülő kiépítése van hátra.

A mostani vásáron újdonság lesz a borutca, no meg az is, hogy megjelennek a látványpékségek, valamint a különlegességeket felvonultató éttermek. Szokványosak, de minden érvben sikeres rendezvényeknek számítanak az úgynevezett szakmai-üzleti programok. Lesz itt bankfórum, üzletember találkozó, szőlészeti-borászati tanácskozás, borbarát hölgyek találkozója, innovációs fórum és tőzsde klub - hogy csak a legfontosabbakat említsük. A közel 40 tartalmas, üzletembereknek szóló szakmai program lehetőséget nyújt üzleti tárgyalásokra, piaci információk cseréjére, partneri kapcsolatok kiépítésére. Mindenféleképpen ki kell emelni az úgynevezett Országimázs-fórumot, amelynek keretében szó lesz a Hajrá, Hazai! elnevezésű piacvédelmi akciósorozatról, amely a magyar áruk keresletét, presztízsét és versenyképességét hivatott előmozdítani.

Ugyancsak évek óta megszervezik a Vintouron a borárverést és borminősítést. A mostani rendezvényre több mint húszfajta bort neveztek be az egyéni gazdák, akik az egri, tokaji, balatonboglári, villány-siklósi, a mecsekaljai, és a dél-alföldi történelmi borvidékről érkeztek. B.G.

Vásár- és különdíjak

Vásárdíjat kapott a Délhús Rt. Gála fokhagymás karaj és a Metropolis farmer pizza terméke, a Nafa Szövetkezet faragott bejárati ajtaja, a Vidopa Kft. zárbetét családja. A Magyar Áruk Klubja Hajrá, Hazai! különdíját kapta a Délhús Rt. Gála sonkával töltött császárszalonna terméke. A Baranya Megyei Kézműves Kamara különdíját kapta a Szalafa Kft., a Baranya Megyei Mérnöki Kamara különdíjában részesült a Szalafa Kft. Szalafa típusú beltéri ajtócsalád terméke. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara különdíjjal jutalmazta a Drávanet Kft. kábel tv-Internet szolgáltatásaiért. Pécs Megyei Jogú Város különdíját kapta a Délhús Rt. Metropolis farmer pizzája. A Baranya Megyei Közgyűlés különdíjában ugyancsak a Drávanet Kft. részesült. A zsűri különdíját pedig a Dunaferr Center Duker Kft. acéllemez radiátora érdemelte ki. A vásárigazgatóság különdíját kapta a Kute-ker Kft. Boszorkány vér minőségi bora.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni