magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Dunántúli Napló 1999. 07. 03.

Fókuszban a kisvállalkozók

A beszállítói programról a Pécs Expón

Tegnap tovább élénkült a látogatók forgalma a Pécs Expo 20. Nemzetközi Vásáron. Az érdeklődés növekedése nemcsak a szakmai programok iránt megnyilvánuló megkülönböztetett vállalkozói figyelmet mutatta, hanem azt is, hogy a hétvégi szabadidőt is többen töltötték a kiállítók standjai között a Nevelési Központban.

Az expo szakmai programjainak középpontjába tegnap a kis- és középvállalkozások kerültek. A téma fontosságához mérten is szép számú érdeklődő vett részt a beszállítók nemzetközi üzletember- találkozóján.

- A hazai kis- és középvállalkozók potenciális partnerei a nagy multicégek nemzetközi beszállítói lehetnek a programban. Ennek főként minőségbiztosítási, illetve kapacitás oldali indokai vannak. A leglátványosabb eredményt a jármű- az elektronikai és a gépipar, valamint a turizmus területén értük el mind a befektetés-ösztönzésben, mind pedig a beszállítás élénkítésében - tájékoztatott a program aktuális állásáról Hirschler András, az ITD Hungary vezérigazgató-helyettese.

Mint a fórumon megmutatkozott, a leküzdendő akadályok között az első, hogy a programban résztvevő szervezetek - ITDH, Gazdasági Minisztérium (GM), Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány stb. - kellő mennyiségű információval lássa el az érdeklődő vállalkozókat. Ebben segít többek között az ITDH által Pécsett is támogatott Euroinfo Központ, a GM által frissen kiadott (a vásárban is megtalálható a minisztérium standján), a programban részt vevők anyagi lehetőségeit taglaló forrástérkép, illetve a felsorolt szervezetek valamennyi honlapja is.

A vásár szakmai programjainak sorát tegnap a kamara szervezésében bonyolított cseh információs és üzleti fórum, illetve a Magyar Reklámszövetség és a Magyar Áruk Klubja közös rendezvénye zárta. A hétvége az érdeklődő közönségé, ma 10-20, holnap 10-18 óráig tart nyitva az expo. -- Kaszás E.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni