magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Szolnoki Néplap (Grátisz) 2000. május 31.

Ismét Szolnok expó

Számtalan újdonsággal várják a szakembereket és a lakosságot

Nyolcadik alkalommal és az eddigieknél bővebb tartalommal nyitja meg holnap kapuit a Szolnok expó a régi helyszínen, a Tiszaligetben. A több újdonsággal is szolgáló, csütörtöktől vasárnapig tartó kiállításra több mint 120 kiállító jelezte részvételi szándékát.

- Az expó első napján vendégünk a megye, a város - ezen a napon a belépés díjtalan. - No nem, mintha a 250 forintos jegy olyan nagyon sokba kerülne, de szeretnénk elérni, hogy minél többen látogassanak ki a rendezvényre, tekintsék meg a kiállítók által bemutatott termékeket, szolgáltatásokat - mondta Királyháziné Tisza Andrea, a Szolnok expó rendezője, a Compexpo Kft. szolnoki területi igazgatója.

A Szolnoki Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett vásárnak két kiemelt területe van: az élelmiszer-, és élelmiszerfeldolgozó-ipar, illetve az építőipar.

Az élelmiszeripari területen a hagyományos kiállítóik - a Szolnoki Cukorgyár Rt., Cereol Rt., Hajdúbét Rt. - mellett újak a Podravka International Kft., a Veszprémtej Rt., illetve az Országos Korona Gombaipari Egyesülés. Minden élelmiszeripari kiállító termékbemutatóval, kóstoltatással várja a látogatókat. Jelen lesznek továbbá a megyei biogazdálkodók, a kecsketej-, zöldségszállítmány, illetve bioolaj-előállítással foglalkozó termelők. A hazai termelőket népszerűsíti a Magyar Áruk Klubja, valamint a Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszeripari Marketing Klubja.

Az építőipari kiállítók az építkezéshez szükséges minden anyagot és új technológiát bemutatnak, az ő standjukon talán kedvezményes vásárlásra is lehet számítani. Minden bizonnyal segíti majd a családok tájékoztatását az új lakásépítési támogatás igénybevételével kapcsolatosan az a négy bank is, amelyik jelen lesz a vásáron. Közülük az OTP Bank Rt. a vásár hivatalos bankja. A Matáv Rt. az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas standon ismerteti az új szolgáltatásait. Újdonság a lakberendezés területén mindenfajta bútortípus gyártóinak bemutatkozása: konyha- és lakószobabútorok, lakástextilek, valamint cserépkályhák láthatók majd. A lakásépítéssel kapcsolatosan barkácsgépek, garázskapuk, árnyékolástechnikai berendezések bemutatója is lesz.

A kiállítás mellett szakmai programok kísérik a nemzetközi vásárt. Csütörtökön „A gazdaságfejlesztés új típusú intézményrendszere Jász-Nagykun-Szolnok megyében és „Az európai uniós aktualitások az agráriumban” című előadást hallgathatják meg az érdeklődők, továbbá nemzetközi üzletember-találkozót is szerveznek. Pénteken beszállítói konferenciát és börzét, építőipari szakmai napot és vásárvárosok képviselőinek részvételével konferenciát rendeznek. A programokra finn, német, olasz, lengyel, román, ukrán, vajdasági szakemberek érkeznek és az Izraeli Nagykövetségről is magas rangú diplomaták látogatnak el Szolnokra.

Ki kell emelni a vásár idegenforgalmi jellegét is. Jelen lesz a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat és az abádszalóki önkormányzat is, bemutatva a Tisza-tavi turisztikai lehetőségeket. Külföldről Reutlingenből, idegenforgalmi referens látogat el a kiállításra. Bemutatkozik a Szolnoki Főiskola és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szervezete is.

Egy kiállítás nem lehet meg autók nélkül. Szinte mindegyik autómárka képviselteti magát Szolnokon. Természetesen számtalan szórakoztató programmal várják a látogatókat. Itt lesz többek között Nagy Natália, Vikidál Gyula, továbbá lesz nótaműsor, aerobic-, sport- és kutyabemutató, sakkszimultán, íjászat, játékos vetélkedők gyermekeknek. Minden belépőjegy részt vesz a tombolasorsoláson.

Az expó egy teljesen új különlegessége lesz, hogy együtt rendezik meg a csütörtöktől szombatig tartó Farmshow-val, aminek helyszíne a szandai sportreptér. A vidékről érkező látogatók a Jászkun Volán támogatása révén 50 százalékos kedvezménnyel látogathatnak a két vásárra. (PR)

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni