magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés menü

Sajtóközlemények archívum
2001
2000
1999
1998
1997

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Sajtóközlemények | Archívum 2000/2

Sajtóközlemény Pécs, 2000. június 8.

3 éves a "Hajrá, Hazai!"

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja Egyesület 1997. májusában indította el "Hajrá, Hazai!" elnevezésű programját.

Az eredetileg piacvédelmi szerveződésnek indított kezdeményezés hamar átalakult, és néhány hónap elteltével felvette az országimázs kiegészítő elnevezést, és mára már ismert és elismert a szakmai és lakossági körökben egyaránt.

A "Hajrá, Hazai!", mint "klasszikus civil szerveződés" kiáll azért, hogy Magyarországnak is legyen olyan jelzése és jelképrendszere, mely számos ország esetében kedvezően alakította az adott ország belső és külső kommunikációját egyaránt. Sokunk számára ismerős és irigyelt az osztrák termékeken és ismertetőanyagokon fellelhető "A" betű, de említhetnénk a holland tulipánt, a kanadai juharfalevelet, vagy az ausztrál kengurut is.

Weinreich László egyesületi elnök: A "Hajrá, Hazai!" program céljaként kitűzött egységes országimázs program csak a szakmai és társadalmi szervezetek közreműködésével, egy koordináló szervezet irányításával és valamennyi, a téma iránt érzékeny szakmai csoport bevonásával valósulhat meg. Egyesületünk rendszeresen felhívja a figyelmet a téma aktualitására és fontosságára, valamint az egységes ország jelkép megteremtésében rejlő lehetőségekre. Ennek már-már hagyományosnak számító eseménye az Országimázs Fórum, melyet idén június 29-én rendezünk meg a Pécs Expón."

A "Hajrá, Hazai!" program az első félévben Mohácson, Baján, Pakson és Szolnokon mutatkozott be. A bemutatkozások alkalmával a kezdeményezés az érdeklődők erkölcsi és anyagi támogatását is próbálta megnyerni, így a bajai, a paksi és a szolnoki kiállítások alkalmával összesen 61.958 Ft támogatást sikerült összegyűjteni -kizárólag magánszemélyektől. Ezt az összeget az egyesület a tiszai árvíz károsultjai javára, Szolnok Városnak ajánlja fel.

Kiemelt feladatunk a kultúra fontosságára és sokszínűségére való figyelemfelkeltés. A közelmúlt neves eseményén a Könyv Héten jelent meg Lázár Balázs pécsi költő Szárny angyal nélkül című kötete, melynek megjelenésében segített programunk.

Két kiemelt médiatámogatónk ebben az évben a Linea Directa Kft (Budapest) Ötlet Katalógusa, - mely segítségével közel 28.000 fogyasztó érdeklődött a program iránt, és az Animus Kiadó Angol titkárnő kézikönyve, melyben bemutatkozási lehetőséget biztosított a kiadó a programnak.

A "Hajrá, Hazai!" program Internetes honlapja a www.hazai.hu címen található.

További információ: Weinreich László - Tf: 30/9596-380

 

vissza   lap tetejére   1.   2.   3.   aktuális  

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni