magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés menü

Sajtóközlemények archívum
2001
2000
1999
1998
1997

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Sajtóközlemények | Archívum 2000/1.

Sajtóközlemény
Pécs, 2000. január 31.

Folytatni kell a "Hajrá, Hazai!" kezdeményezést - A Magyar Áruk Klubja 1999. évi tevékenységének értékelése.

A pécsi székhellyel 1995-ben alapított Magyar Áruk Klubja Egyesület értékelte előző évi tevékenységét. Az egyesület célja a megalapításkor az volt, hogy létrehozzon egy - a termékek magyar eredetét, és a hozzá kapcsolódó minőséget hangsúlyozó - átütő erejű programot. A magyar termékek középpontba állításán túl a kezdeményezés a hazai kultúrában, társadalmi szokásokban és az idegenforgalomban megnyilvánuló imázsteremtés lehetőségét kísérelte meg hangsúlyozni.

A legfőbb feladat 1999-ben is a Hajrá, Hazai! országimázs kezdeményezés népszerűsítése, együttműködő partnerek megnyerése volt. A program több éves munkájának eredménye, hogy mára már közel 60.000 fogyasztóval sikerült megismertetni a "Hajrá, Hazai!" céljait.

Az eltelt időszak alatt számos hazai kiállításon, termékbemutatón, rendezvényen népszerűsítették a "Hajrá, Hazai!"-t. A bemutatkozások helyszínei: Baja, Budapest, Dunaújváros, Kalocsa, Mohács, Pécs, Szentendre, Szentlőrinc, Szolnok.

A média segítségével közel 400 publikáció jelent meg, elsősorban a nyomtatott sajtóban. Az eddigi legjelentősebb médiatámogatásként a Linea Directa Kft támogatásaként az elmúlt napokban 2 millió példányban megjelent Ötlet Katalógusában hallatott magáról a kezdeményezés.

Az Interneten is megtalálható a "Hajrá, Hazai!" bemutatkozó lapja a www.hazai.hu címen. A lap tartalmi megújulása a közeljövőben várható.

Az elmúlt évben első alkalommal nyílt lehetőség az Szja 1%-ának a MÁK részére történő felajánlására, és 52.348 Ft-ot sikerült így összegyűjteni. Ebben az évben sokkal eredményesebben kívánja az egyesület propagálni e lehetőséget, mivel a személyi jövedelemadó bevallás alkalmával sokan nem tudják felmérni milyen jelentőségű az, hogy mely szervezetet támogatják adójuk e töredék részével. A Magyar Áruk Klubja Egyesület és a hasonló szervezetek részére az anyagi támogatáson túl egyfajta visszacsatolása is ez az eddigi működésnek, az elismertségnek és elfogadottságnak a beérkező támogatások összege. Mai viszonyok között e felajánlásokkal a mecenatúra új formája teremtődött meg.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület adószáma: 18306727-1-02 .

Weinreich László egyesületi elnök szerint: "A Hajrá, Hazai! program eltelt három éve igazolta, hogy az országimázs alakításának szükségessége és időszerűsége is alapot adhat egy egységes és országos kezdeményezés létrejöttére. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen program a szakmai és társadalmi szervezetek közreműködésével, egy koordináló szervezet irányításával és valamennyi, a téma iránt érzékeny szakmai csoport bevonásával valósulhat meg. Egyesületünk eddigi feladata az időszerűségre való figyelemfelkeltés volt. Most a feladatok átcsoportosítása és szervezett irányítása vált szükségessé. Ezekből következően a legfontosabb feladatunk a program folytatásához szükséges együttműködő szervezetek, partnerek bevonása."

A Hajrá, Hazai program jelentősebb támogatói: Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Cora Hipermarket Kft (Budaörs), Linea Directa Kft (Budapest), MOL Rt, Sziporka Bt (Baja).

További információ: Weinreich László - Tf: 30/9596-380

 

lap tetejére   1.   2.   3.   aktuális  

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni