magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés menü

Sajtóközlemények archívum
2001
2000
1999
1998
1997

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Sajtóközlemények | Archívum 1998/10.

Sajtóközlemény Pécs, 1998. november 24.

Védett a Hazai! Összefogást szorgalmaz a "Hajrá, Hazai!" program

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja Egyesület által kezdeményezett "Hajrá, Hazai!" program a hazai országkép kedvezőbb alakítását tűzte ki célul, oly módon, hogy együttműködést kezdeményezett a téma iránt érdeklő és elkötelezettséget érző valamennyi hazai szakmai és érdekvédelmi szervezettel, gazdasági vállalkozással.

Még az 1998. június 30-án rendezett Országimázs-Vitafórumon került megerősítésre és elfogadásra a "Hajrá, Hazai!" szlogen, mint a program összefoglaló elnevezése. A Magyar Szabadalmi Hivatal 154095 számon lajstromozta az elnevezést, mint védjegyet. A lajstromozási eljárás lezárultával, és az erről szóló határozat kiállításával most már védett elnevezésként szerepel a program átfogó jelzése, a "Hajrá, Hazai!"

Weinreich László az egyesület elnöke és a program szervezője elmondta: A "Hajrá, Hazai!" nem egyszerűen gazdasági törekvés. El kell fogadnunk, hogy az országkép alakítása nem csak a vállalkozások anyagi helyzetén múlik,- annak szerves része a hazai kultúra, az idegenforgalom, az ország "köztisztasági" helyzete, a társadalom viselkedési szokásai is és még számos nem feltétlenül gazdasági kötöttségekkel járó összetevő. Éppen ezért kezdeményezésünk valamennyi szakmai és érdekvédelmi tömörüléssel szeretné erősíteni kapcsolatát, beleértve a vállalkozásokat, illetve azok szervezeteit. El kell fogadnunk, hogy az Európai Uniós csatlakozásunk részévé kell, hogy váljon a fogyasztói magatartásunk megváltoztatásának szükségessége is. Ehhez minden együttműködni kész szervezetet partnerként tekintünk."

A Magyar Áruk Klubja ismét feladatot vállalt a hazai kultúra támogatásában. A napokban megjelent Balogh Robert: Egy hónap faun című verseskötetének kiadásában volt szerepünk, mint támogató. A kortárs, fiatal költő verseskötetének érdekessége, hogy a kiadvány mellékletét képezi az a CD, melyen részben a szerző, részben más előadók megszemélyesítésével hangversek formájában hallhatóak az alkotások. A kötet kiadója a Fekete Sas Kiadó (Budapest).

A számítástechnika fejlődésével és az Internet térhódításának köszönhetően a "Hajrá, Hazai!" program részeként is jelenik meg a "Telegram" "interkulturális" magazin. A lap elérési lehetősége: http://telegram.mak.hu, ahol elsősorban olyan kulturális értékeket kívánunk bemutatni, melyekre a program, és az olvasó is egyaránt lehet büszke, hiszen ezek mindannyiunk érdemei. Hiszünk abban, hogy a napi gondjaink mellett van igény a kultúrára és a kulturális hírekre. A magazinon keresztül nem az elismert művészeket, a színvonalas rendezvényeket kívánjuk kiemelten kezelni, hanem a lapon keresztül a kortárs, kezdő művészek éppúgy bemutatkozhatnak, mint egy sikeres közösség, vagy vállalkozás. A legfontosabb feladatunk az, hogy megismertessük az olvasót a "kis", helyi kezdeményezések kultúraformáló jelentőségével.

A Magyar Áruk Klubja továbbra is várja a "Hajrá, Hazai!" program iránt érdeklődők jelentkezését a következő címen:

Magyar Áruk Klubja
7633 Pécs, Esztergár L. u. 19.
7601 Pécs, Pf.: 123.
Telefon. (72) 257-300
Fax: (72) 258-724
E-mail: hajra@hazai.hu
http://www.hazai.hu

 

vissza   lap tetejére   1.   2.   3.   4.   5.   6.   7.   8.   9.   10.   11.

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni